Facebook    Twitter

El COPA-COGECA organitza un acte al Parlament Europeu per conèixer a fons l’oli d’oliva

El COPA-COGECA organitza un acte al Parlament Europeu per conèixer a fons l’oli d’oliva

2013.09.18 Cooperatives Agroalimentàries

L’acte vol cridar l’atenció als eurodiputats sobre la conveniència d’un correcte i complet etiquetatge en els envasos d’oli d’oliva i, per això, la necessitat de prohibir les setrills rellanables. La CE va intentar prohibir els setrills en hostaleria per salvaguardar la qualitat de l’oli i la informació al consumidor, però la normativa finalment no va ser aprovada per l’enrenou generat davant el rebuig d’alguns països membres.

El Copa-Cogeca, l’organització agrícola europea que representa més de 13 milions d’agricultors europeus ja 38.000 cooperatives agroalimentàries, organitza avui 18 de setembre un acte entorn de l’oli d’oliva al Parlament Europeu. Sota el lema “Com comprendre millor el consum d’oli d’oliva”, la finalitat és sensibilitzar els eurodiputats ia la socidad, en general, sobre els beneficis que suposa el que els consumidors rebin una informació adequada sobre la qualitat de l’oli d’oliva que consumeixen, amb les millors garanties possibles i els menors costos.

Els eurodiputats tindrà també l’oportunitat de conversar amb els agricultors sobre la promoció de la qualitat general d’aquest producte. Entre els participants a l’acte es troba Rafael Sánchez de Porta, president de la sectorial d’Oli d’Oliva de Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya i president del comitè consultiu de l’Oli d’Oliva i Oliva de la UE.

L’eurodiputat Capoulas Santos serà l’amfitrió d’aquest acte, que tindrà lloc a les 18:30 al Parlament Europeu (Espai “The Baltic Way”, planta baixa) i finalitzarà amb un tast d’oli d’oliva.