Facebook    Twitter

Un component de l’oli d’oliva podria alleujar l’isquemia

La oleuropeína aglicona, un polifenol present en l’oli d’oliva, redueix la inflamació associada amb l’isquemia intestinal i lesió per reperfusió en ratolins, segons una nova recerca publicada en ‘Journal of Leukocyte Biology’.

D’aquesta manera, la oleuropeína aglicona és el polifenol més important trobat en l’oli d’oliva i podria convertir-se en una nova diana terapèutica dirigida a tractar l’isquemia intestinal i lesió per reperfusió en humans En última instància, aquesta recerca podria conduir a beneficis terapèutics per als pacients amb lesions de la medul·la espinal, la artritis i la pleuresía.

“Els compostos fenòlics de l’oli d’oliva pot reduir el dany secundari associat amb el dany intestinal”, ha assenyalat Salvatore Cuzzocrea, investigador implicat en el treball del Departament de Ciències Ambientals i de la Biologia a la Universitat de Messina (Itàlia), qui ha precisat que la “oleuropeína aglicona pot ser útil en el tractament de la inflamació associada a la malaltia”.

Per fer aquest descobriment, els científics van utilitzar quatre grups de ratolins. El primer va ser sotmès a isquemia intestinal per oclusió arterial esplàcnica seguit de reperfusió. El segon era similar al primer, però també es va administrar oleuropeína aglicona.

Mentre, el tercer grup de ratolins es van sotmetre a procediments quirúrgics idèntics excepte per xoc SAO i es va mantenir sota anestèsia durant la durada de l’experiment. L’últim grup va ser el mateix que el tercer, però també va ser donat oleuropeína aglicona.
Font:europapress.es