Facebook    Twitter

L’oli d’oliva, la mel i la xocolata falsos ara són detectables amb làser

La mel barata fabricada amb sucre, el oli d’oliva fals i la xocolata que no és tal, seran desemmascarats fàcilment amb un nou dispositiu làser creat originalment per mesurar el carboni en Mart, va informar l’11 de febrer l’Agència Espacial Europea (AQUESTA).

El nou invent és un làser d’escombratge de diòxid de carboni, un projecte del Laboratori Rutherford Appleton (RAL) d’Anglaterra, que es va realitzar per obtenir una millor tècnica d’identificació dels isòtops en l’espai. Cada molècula té “un espectre d’empremta digital única”, diu el Dr. Damien Weidmann, Cap de l’equip de Espectroscopía en RAL, i això és revelat per aquest dispositiu làser.

“Si, d’altra banda, vostè sap el que vostè està buscant, vostè pot simplement ajustar el làser a la freqüència adequada”, agrega el científic.
“A més, les proporcions dels diferents isòtops ens parlen sobre la història de la formació de la molècula”. Els equips existents fins avui són tots voluminosos, per la qual cosa les mostres no es poden analitzar en terreny.

L’equip ideat per Mart, va ser convertit ara i és viable per al seu ús a la Terra, en un camp completament diferent i amb diferents equeriments, explica AQUESTA. Ara que això va ser possible, l’Agència Espacial Europea anuncia que ja hi ha una companyia interessada a usar aquesta plicació específica a la Terra.

Font:lagranepoca.com