Facebook    Twitter

Actualitat del mercat

Arias Cañete: “Hi haurà més diners per als agricultors, fins i tot aplicant la disciplina financera” El Ministre ha explicat al Congrés les negociacions sobre la PAC i ha informat que les Comunitats decidiran si volen un model de “sobre autonòmic” o que les ajudes siguin distribuïdes pel Govern de la Nació

El Ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, Miguel Arias Cañete, ha parlat en la sessió de control del Govern celebrada avui al Congrés a a prop la preocupació que hi ha actualment l’entorn rural sobre la possible disminució del pressupost de la Unió Europeu en ajudes al sector agrari per al període 2014/2020. Arias Cañete ha assegurat que “Espanya rebrà més diners per a ajudes directes i per a desenvolupament rural que durant l’actual període 2007/2014”.

A a la pregunta socialista sobre els diners que percebran les Comunitats Autònomes en el marc de les ajudes de la PAC, el Ministre ha volgut puntualitzar que, si bé la redistribució interna s’acordarà en la Conferència Sectorial, “aquestes ajudes no són per a les Comunitats Autònomes, sinó per als agricultors, que són els qui han de realitzar l’activitat agrària”.

També ha volgut recordar que la negociació sobre la reforma de la PAC encara està en període de negociació i ha incidit que si es donés el cas d’una reducció, seria “una reducció del 5% de les ajudes que és només d’aplicació a aquells que tenen més de 5.000 euros d’ajuda i que en aplicar-se a Espanya suposaria una reducció del 3,45 per cent”. Per això, i atès que per al nou període el camp no estaria subjecte al mecanisme de modulació, el Ministre ha recalcat que en el nou període, “hi haurà més diners per als agricultors, fins i tot aplicant la disciplina financera”.

Respecte al tema del repartiment de les ajudes, Arias Cañete ha assenyalat que les Comunitats tindran la potestat de decidir si volen un model de distribució de “sobre autonòmic” i haver de resoldre cadascuna els seus problemes, o si es decanten per una política nacional i que la redistribució venja des del Govern de la Nació. “Si optem per una política nacional, i això es decidirà en la Conferència Sectorial, tractaré d’engegar aquell model que permeti que totes les orientacions productives segueixin rebent els suports necessaris per mantenir l’activitat i la rendibilitat, sempre en el marc del diàleg i el consens” ha afirmat Arias Cañete.
Font:Olimerca