Facebook    Twitter

Projeccions sector oli d’oliva europeu a 2020

El Departament d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea acaba de publicar un informe sobre les perspectives del sector de l’oli d’oliva fins a 2020. Les projeccions han estat realitzades sobre la base d’una anàlisi estadística detallada que pren en compte les tendències històriques més importants i l’evolució previsible del sector en els propers anys per a tres Estats membres per separat: Espanya, Itàlia i Grècia, els tres principals productors mundials.

A continuació un petit resum de les projeccions de cada país, però pots veure l’informe complet aquí:

Espanya
Segons la simulació, la producció i importacions durant el període 2012 – 2020 seria major que el corresponent consum i exportacions, amb una acumulació mitjana anual de 27.000 tones d’existències. Les existències totals d’oli d’oliva a Espanya per tant, podrien augmentar de 635.000 ton al final de la temporada 2011/12 a 881.000 t al final de 2020/21.

Itàlia
Al final del període en projecció, les existències d’oli d’oliva a Itàlia es mantindrien relativament sense canvis pel que fa a la situació actual, amb una reducció anual insignificant de 2.700 tones a l’any. Això significa que no s’espera cap desequilibri important en el sector de l’oli d’oliva italià, almenys sota el supòsit de condicions climàtiques “normals”.

Grècia
Sota el supòsit de mantenir-se la “mitjana” del nivell de collita durant tot el període de projecció, el sector de l’oli d’oliva a Grècia resultaria ser més o menys equilibrat, amb un petit dèficit d’11.000 tones per any, o al voltant del 4% de la producció esperada.
Per a Xile, Itàlia i Espanya, després d’EUA són els principals importadors d’oli d’oliva. Respectivament, l’any passat van importar 2,6 i 0,8 milions de litres des del nostre país, per tant, el que ocorri als seus mercats és de summa rellevància per als nostres productors.
Font: Agregaduría Agrícola de la Missió de Xile davant la Unió Europea