Facebook    Twitter

Espanya diu a la Comissió Europea que prohibirà els setrills reomplibles.

El ministre espanyol d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, Miguel Arias Cañete, va indicar a la Comissió Europea (CE) que engegarà la prohibició dels setrills reomplibles en els restaurants malgrat que no va ser recolzada a nivell europeu, van informar fonts comunitàries. Arias Cañete es va reunir amb el comissari europeu d’Agricultura, Dacian Ciolos, per discutir la recta final de la negociació de la reforma de la Política Agrícola Comuna (PAC), encara que també va abordar altres temes com el de l’oli. El curiós és que l’anunci arriba just un dia després que el Senat, amb majoria absoluta del PP, rebutgés una proposta del PSOE per reclamar al Govern que prohibís el seu ús a partir de 2014.

El ministre espanyol va comunicar a Ciolos la seva “intenció d’aplicar a nivell nacional” la mesura que havia proposat la CE per obligar als establiments hotelers a no utilitzar ampolles que es puguin emplenar, que ara com ara no s’imposarà a escala europea després de les crítiques de diversos països. Fuentes del M El comissari, per la seva banda, va celebrar aquesta iniciativa, va indicar el seu servei de premsa.

D’altra banda, la CE va confirmar que hi haurà una reunió al juliol amb productors, consumidors i representants de la indústria de l’hostaleria per discutir sobre la qualitat de l’oli d’oliva, un assumpte que és “molt important per als productors i els consumidors”, van indicar les fonts.

La Comissió Europea defensava prohibir l’ocupació de setrills reutilitzables en establiments europeus a partir del proper 1 de gener, amb la finalitat d’impossibilitar qualsevol tipus de frau al consumidor amb barreges d’olis de diferent qualitat i procedència.

No obstant això, les crítiques que la mesura va rebre a diversos països de la UE, a pesar que comptava amb el suport de quinze Estats membres -inclosos Espanya, Itàlia, Portugal i Grècia, els principals productors-, van fer fer marxa enrere a la Comissió, que finalment va retirar la proposta.

Ciolos va anunciar llavors que presentaria una nova iniciativa després de discutir el tema en profunditat amb representants dels consumidors i del sector hosteler.