Facebook    Twitter

Aforament collita

Infaoliva preveu que la producció d’oli d’oliva en la pròxima campanya doblarà a l’actual

Autor: Revista Oleo
Infaoliva preveu que la producció d’oli d’oliva en la pròxima campanya doblarà a l’actual

Manuel Alfonso Torres, president de l’Associació d’Industrials i Fabricants d’Oli d’Oliva (Infaoliva) de Jaén, ha avançat que la producció d’oli d’oliva en la campanya 2013/2014 doblarà a l’anterior encara que l’enllaç que quedarà entre una i altra campanya serà “molt menor”. Torres ha assegurat que davant les 614.000 tones d’oli d’oliva produïdes en aquesta campanya oleícola 2012/2013, per a la propera s’estima que es podrien obtenir per sobre de 1.200.000 tones.

No obstant, ha advertit que la disponibilitat d’oli d’oliva per a l’esdevenidora campanya serà “pràcticament la mateixa” que en l’actual, que finalitza a finals de setembre, a causa que en aquesta es partia amb un enllaç d’oli d’692.000 tones, i per aquesta augura que podrien quedar a partir d’octubre una mica més de 200.000 tones.

A més, ha destacat que els països productors de la conca mediterrània, llevat d’Espanya, tindrà una collita menor en comparació amb l’actual, pel que preveu “la mateixa disponibilitat d’oli d’oliva que en aquesta campanya, però amb una major producció a Espanya “.