Facebook    Twitter

OPEREA CECASA

Agricultura / Olivar
Cecasa realitza els primers contractes a cooperatives d’Andalusia i Extremadura
Després reprendre la seva activitat confia en què el sector creurà en la seva continuïtat

2013.08.15

Cecasa realitza els primers contractes a cooperatives d’Andalusia i Extremadura

La Companyia Espanyola de Comercialització d’Oli SA (Cecasa) ha realitzat les primeres operacions i ha subscrit els seus primers contractes de compra d’oli d’oliva a cooperatives andaluses i d’Extremadura després de ser reactivada aquest estiu. Cristóbal Gallego, membre de la junta directiva d’Cecasa, ha mostrat a Efe el seu “ja s’ha posat en marxa i ja és una realitat amb la compra d’oli d’oliva”. Gallego, que no ha precisat el volum total de les operacions que s’han formalitzat, ha assenyalat que la importància d’aquest fet radica que “les cooperatives creuen i confien en Cecasa, que seguirà comprant i venent oli com un operador més en el mercat “.

Cecasa es va crear el 2000 per part de cooperatives i almàsseres i amb el suport d’entitats financeres amb l’objectiu de retirar del mercat oli en èpoques de crisi tot i que, des de la seva constitució, ha estat sense activitat per un litigi als tribunals per entendre que aquesta companyia interferia en les normes de competència, encara que finalment el Tribunal Suprem li va donar la raó en aquest contenciós.

Els impulsors de Cecasa han acordat fa unes setmanes en la seva junta d’accionistes reactivar la companyia i convertir-se en un operador més en el mercat oleícola que adquireixi i venda oli segons les circumstàncies de mercat.