Facebook    Twitter

Aplaudeixen la decisió ” valenta ” del Govern càntabre contra la venda a pèrdues

Aplaudeixen la decisió ” valenta ” del Govern càntabre contra la venda a pèrdues
ASAJA felicita l’Executiu regional per sancionar diverses grans superfícies

2013.10.14

Aplaudeixen la decisió

L’organització agrària ASAJA ha destacat l’actuació ” valenta ” del Govern regional al sancionar establiments per vendre llet a pèrdues ( per sota del seu cost ) . Segons sosté el sindicat en un comunicat , es tracta d’una decisió ” difícil ” , per ” la qual cosa suposa sancionar grans superfícies , en molts casos grans multinacionals amb gran poder econòmic” . ASAJA denuncia que la venda a pèrdues és “un frau econòmic ” que alguns establiments han utilitzat ” sistemàticament ” que servien de la llet com a “producte ganxo o reclam per atreure els clients” .

L’organització critica que aquesta pràctica , a més de ser ” il · legal” , suposa la ” banalització d’un producte bàsic ” i la ” asfíxia i inviabilitat de les explotacions ramaderes ” .

Per això , es felicita de l’actuació de control iniciada pel Govern que , segons diu , té el seu origen en les mobilitzacions que va protagonitzar el sector l’any 2010 , que van acabar llavors amb multes per les organitzacions agràries que van convocar les protestes .

Ofereixen seva col · laboració per seguir per aquesta línia de control

Asaja anima l’Executiu a seguir amb les campanyes d’inspecció , no només de la venda a pèrdues , sinó també de la qualitat del producte acabat . Ofereix a més la seva col · laboració per continuar treballant en aquesta línia.

El sindicat ramader recorda que en l’actualitat Cantàbria té 1.505 ramaders , després de perdre uns 400 productors de llet en els últims tres anys . Els lliuraments de llet , per la seva banda, han passat dels 476 milions d’euros de l’ any 2005-406000000 en 2012 .

Finalment , ASAJA demana al Govern regional que compleixi el compromís de la Conselleria de Ramaderia de pagar la prima nacional complementària a la vaca nodrissa de 2009 i 2010 , pendent des de la passada legislatura , i que puja a uns 2 milions d’euros. AGRONOTICIAS..