Facebook    Twitter

Un estudi preveu que Espanya arribi al 50% de la producció d’oli d’oliva mundial

Un estudi preveu que Espanya arribi al 50% de la producció d’oli d’oliva mundial
GEA Westfàlia Ibèrica estima 2,7 milions de tones , de les 1,35 serà espanyola

2013.10.22

Un estudi preveu que Espanya arribi al 50% de la producció d’oli d’oliva mundial

La campanya oleícola mundial arribarà una producció de 2.765.000 tones en la imminent campanya 2013/2014 , segons l’informe elaborat pel Centre Internacional d’Excel · lència per Oli d’Oliva de GEA Westfàlia Separator Ibèrica. Aquest estudi indica que Espanya arribarà al 50 % de la producció de ” suc d’olives ” de tot el planeta , ja que es preveu que elabori 1.350.000 tones . Es tracta d’una xifra molt superior a la registrada en l’anterior campanya , un 120 % més , ja que la producció espanyola es va quedar per sota de les 620.000 tones l’any anterior . Aquest complet informe té una gran importància per al sector a causa de les seves àmplies fonts d’informació , ja que han col · laborat en el mateix nombroses associacions oleícoles , universitats i grups de recerca de diversos països , segons assenyala en una nota . D’aquesta manera , GEA Westfàlia preveu un augment del 1,7% la producció mundial d’oli d’oliva respecte a l’anterior campanya , és a dir , 47.000 tones més .

En total , si s’afegeixen les 220.000 tones d’existències previsibles , la quantitat d’oli d’oliva disponible quan finalitzi la campanya arribarà a les 2.985.000 tones . En aquest sentit , és molt destacable el considerable descens de les existències al començament de la campanya , ja que aquest indicador ascendia a 692.000 tones el 2012 . Aquest fet provocarà que hi hagi 472.000 tones d’oli menys a disposició del mercat en aquesta campanya , és a dir , gairebé un 70 % menys .

Quant a la previsió de producció per països , després d’Espanya se situaria Itàlia amb 290.000 tones; Grècia amb 195.000 , i Tunísia , amb 170.000 , que es col · loca com el primer país extraeuropeu quant a producció . Just a continuació es trobarien Turquia , amb 160.000 tones , Síria amb 130.000 i el Marroc , que és el segon productor africà , amb 95.000 tones . Portugal , per la seva banda, es queda amb 78.000 tones .

El més destacable en efectes negatius han estat les gelades a Xile , que han minvat la collita en diverses àrees , o l’aridesa de la campanya , unit a la vecería pròpia d’aquest cultiu que , igualment , ha generat el mateix efecte a Itàlia , Grècia , Tunísia , Síria i Turquia . No obstant això països com Portugal incrementarien la seva posició productora en gairebé un 15% .

Pel que fa al continent asiàtic , el fet més destacable és que Síria aglutina més del 50 per cent de la producció , al que s’uneixen xifres curioses com les 400 tones del Japó . Per la seva banda, el país més poblat d’aquest continent , la Xina , produirà en aquesta campanya 29.000 tones d’oli d’oliva , amb el que ja se situa com el segon major país productor d’oli d’oliva a Àsia .

Europa produirà el 75% del ceite d’oliva a nivell mundial

Per continents , l’informe elaborat per GEA Westfàlia Separador Ibèrica indica que Europa produirà el 75% per cent de l’oli d’oliva a nivell mundial , seguida en importància per Àfrica i Àsia . La producció en zones com Amèrica o Oceania està encara molt lluny d’aquests territoris .

Per elaborar aquest informe , el Centre Internacional d’Excel · lència per Oli d’Oliva de GEA Westfàlia Separator Ibèrica ha comptat amb la col · laboració i / o informació d’entitats de prestigi com Chileoliva , Oliveres de Urugauy , Asolur , Portal olivícola , El Mundo de l’Olivar , Olivares Rioja , Cambra olivícola de Sant Joan , Aceiteoliva.com , Infaoliva , ICEX , Interolivo , ADA Agència per al Desenvolupament Agrícola , UPA , Indian Olive Association o el mateix COI , i així fins a obtenir institucions de 45 països .

GEA Westfàlia Separator Ibèrica , SA és la filial per a Espanya i Portugal de GEA Westfàlia Separator Group , líder mundial en la tecnologia de separació mecànica . Fundada el 1966 , la filial ibèrica compta amb seus a Granollers , Lisboa i Úbeda , on es troba el Centre de Desenvolupament i Competència per a l’Oli d’Oliva . Aquest centre se centra en el disseny , desenvolupament i producció de plantes ecològiques per a l’extracció d’oli d’oliva .

En l’actualitat , centenars de cooperatives agrícoles i almàsseres privades de tot el món confien en GEA Westfàlia Separator Ibèrica per a la instal · lació de maquinària , el seu manteniment i reparació . Actualment , la filial ibèrica ven maquinària i serveis a empreses ubicades a 45 països dels cinc continents .