Facebook    Twitter

La UJA investiga Un Nou coadjuvant per facilitar el Procés d’elaboració de l’oli d’oliva

Publicat el 2013.12.13

Aquest component és més barat i més abundant que el que s’utilitza actualment i millora el RENDIMENT del procés industrial sense modificar cap de les propietats de l’oli

Olimerca – . El Grup de Recerca Enginyeria química i ambiental de la Universitat de Jaén vinculat al Campus d’Excel · lència Internacional Agroalimentari ( ceiA3 ) investiga un nou coadjuvant natural que pugui incorporar-se al procés d’elaboració de l’oli d’oliva .

Es tracta de carbonat càlcic , un compostmolt barat i abundant en la naturalesa que , segons explica el responsable del Grup , Manuel Moya , milloraria enormement el Procés d’elaboració d’oli d’oliva sense interferir en la qualitat i en les seues ropietats.

El coadjuvant ès Un compost que s’afegeix a la pasta mòlta de l’oliva en el moment en què entra a la batedora per què millori el procés d’elaboració de l’oli d’oliva a partir d’aquesta massa . Les almàsseres solen utilitzar talc com coadjuvant . L’Investigador de la UJA explica que ” el carbonat càlcic és Més barat i abundant que el talc i ajuda a separar la emulsió d’oli i aigua” .

Això significa que facilita la Separació de l’Oli ( entès com el suc oliós ) de l’aigua i dels elements Sòlids , facilitant la Extracció d’un oli més net i pur . D’altra banda , L’ús d’aquest compost permet que es pugui batre la massa oliosa en Fred ( 24-25 º C ) aconseguint una millor qualitat pecat sesnse perdre rendiment .

Aquest nou coadjuvant ha estat patentat per L’Empresa Minera del Sant Àngel ( Gilena , Sevilla ) Que col.labora Amb el Grup de la UJA a la posada a punt d’aquest compost de cara als processos industrials . ” Estem l’Espera que el Ministeri de Sanitat autoritzi la utilització , I que inclogui el carbonat càlcic en la llista de substàncies que es poden usar legalment com a coadjuvants ” , subratlla Manuel Moya .

El Grup també desenvolupa altres línies d’acció relacionades amb aquest camp científic. Una d’elles es centra en desenvolupar el concepte de biorefineries per treure el màxim profit de la biomassa residual . ” Es tracta de Separar Tots Els Components de la biomassa i utilitzar CADA UN d’Ells per Generar Antioxidants Naturals , Aliments de Caràcter probiòtic i biocombustibles Entre altres Coses” , subratlla l’Expert . Igualment, les possibilitats diverses per depurar les aigües residuals industrials , entre elles les que resulten del Procés d’extracció de l’Oli d’Oliva .