Facebook    Twitter

Infaoliva Preveu Que la Producció d’Oli serà un 15% inferior a la prevista Per L’aforament

Agricultura / Olivar
Infaoliva Preveu Que la Producció d’Oli serà un 15% inferior a la prevista Per L’aforament
Les Dades es sustenten en la Escassetat de PLUGES I En Les Gelades , Que minven el rendiment.

2013.12.13

La producció definitiva d’Oli d’Oliva de la Campanya 2013/2014 serà un 15% inferior a la reflectida en elprimer aforament de la Conselleria d’Agricultura de la Junta d’Andalusia , Segons estima la Federació Espanyola d’Industrials Fabricants d’Oli d’Oliva ( Infaoliva ) , Que sustenta do predicció en la escassetat de pluges i en les gelades , que minven el rendiment gras de l’Oliva .

El secretari general d’ Infaoliva Enrique Delgado , recorda Que la organització va advertir al novembre de Que l’aforament de la Junta d’Andalusia , què xifrava la Producció Estimada per Espanya en 1,6 Milions de tones ( 715.000 a Jaén ) , no tenia en Compte previsibles factors meteorològics , com La absència de precipitacions i les baixes temperatures ,repercussió que es reflecteix ja en els oliverars i que serà més palesa en la Propera Campanya , especialment en l’olivar de secà .

Enrique Delgado exposa referent a la collita de la campanya 2014/2015 serà baixa per la concurrència de aquests dos factors , el que previsiblement ocasionarà problemes de proveïment al mercat. Sobretot si es té en compte que s’han recuperat les vendes a origen .

“Les almàsseresee stan venent bastant oli “, ressalta el secretari general , de Infaoliva , que confia que el nou aforament de l’Administració autonòmica s’aproximi més a la realitat i , i qe en conseqüència es reni a tedència baixista Dels Preus .