Facebook    Twitter

Riem, o be plorem…

Actualitat del mercat …
PUBLICAT EL 10.01.2014

El mercat de l’oli d’oliva en origen comença l’any amb una gran activitat
Acompanyada d’una major fermesa de les cotitzacions i un important moviment de sortides cap a l’exportació

OLIMERCA. – No ha pogut començar millor l’any en el sector de l’oli d’oliva en origen . Després un cert alentiment en les dues setmanes festives de finals de desembre , en aquests primers dies de gener la nota destacada ha estat en la major abundància d’oferta d’oli nou acompanyada d’una major demanda per part de la indústria envasadora .

Sobretot , cal destacar la major fermesa en els preus de totes les categories d’olis d’oliva i el repunt dels olis llampants , amb destinació a la refineria , atès que pràcticament ja no queden olis de la passada campanya , i els nous presenten unes molt bones característiques òptimes per a la refinació , tot i que encara escassegen grans partides .

Amb aquests elements el preu dels olis refinables han pujat lleugerament els seus preus en passar de 1,74 euros / kg a 1,80 euros / kg .

En paral · lel , la resta dels olis d’oliva verge i extra experimenten lleugeres variacions a l’alça , si bé és cert que per a la categoria verge s’ha obert més l’oferta de preus en funció de les seves qualitats . Així , podem trobar olis en els 1,86 euros / kg i els 1,89 euros / kg , i també olis classificats com fins entre 1,92 i 1,95 euros / kg .

Si parlem de la categoria verge extra ens podem trobar ofertes d’olis a partir de 2,04 euros / kg fins 2,28 euros / kg . Mentre que en el cas dels arbequines s’han tancat contractes amb destinació a Itàlia per un import de 2,40 euros , i també altres contractes per al mercat nacional 2,28 euros / kg .

Finalment , una dada important . Tots els operadors consultats per Olimerca coincideixen a assenyalar que aquesta setmana està sent molt positiva pel que fa a contractes amb destinació al mercat exterior . De fet , asseguren que si es manté el ritme actual el mes de gener podria ser rècord de sortides cap a altres països .

Enllaç: http://www.valenciafruits.com/aceite/10-general/2893-la-distribucion-niega-la-utilizacion-del-aceite-de-oliva-como-gancho-comercial

Associació Espanyola de Municipis de l’ Olivera . AEMO
PUBLICAT 11 GENER 2014

Aquesta setmana el director general de l’Associació de cadenes espanyoles de supermercats , Aurelio del Pino , declarava contundent al Ministeri que “és una falsa acusació que la distribució utilitzi l’oli d’oliva com a reclam per atreure clients” .
Davant d’aquestes sorprenents declaracions , que neguen la més absoluta evidència, mostrem només una de les centenars de proves que existeixen de que aquesta pràctica és habitual a Espanya , vegeu la imatge on es reflecteix el preu de venda en origen – 1702,62 € Tona sobre camio, i sense l’IVA – ( poolred ) i el preu de venda en el lineal – 1.68 € litre -en aquesta mateixa data .
Hem d’aguantar aquesta situació constantment , però que ens la neguin a la cara és prendre’ns per tontos , i això no ho podem permetre … a la nostra terra a això se li crida “a més de cornuo … apaleao ”