Facebook    Twitter

Catalunya disposarà de 35 milions d’euros addicionals per al sector agrari a la nova PAC

PUBLICAT EL 2014.01.22

El nou PDR (2013-2020) s’incrementarà en un 10,8% l’aportació de l’ Estat a Catalunya , el que permetrà compensar el greuge de l’anterior

Olimerca . – El conseller d’Agricultura , Ramaderia , Pesca , Alimentació i Medi Natural , Josep Maria Pelegrí , s’ha mostrat satisfet amb l’acord assolit amb el Govern , durant la Conferència sectorial d’Agricultura celebrada ahir a Madrid , per a incrementar en un 10% els fons que l’Estat destinarà al PDR de Catalunya vinculats a la implantació del nou model de la PAC a Espanya .

Aquest acord , permetrà compensar en part el greuge històric que ha patit Catalunya durant l’anterior període de la PAC (2007-2013) , en què es calcula que ha estat rebent un 30% menys dels fons que li hauria tocat rebre.

El conseller ha valorat positivament l’actitud del ministre Arias Cañete per a ” atendre una reivindicació que estava fermament argumentada i consensuada amb el sector , i que constituïa una de les línies vermelles per a Catalunya ” en la negociació per a la implantació del nou model de la PAC per el període 2014-2020.

“Crec que avui podem estar satisfets perquè hem aconseguit un acord que suposarà una injecció de 35 milions d’euros addicionals per al sector , a través dels ajuts del Pla de Desenvolupament Rural i són uns recursos finalistes amb el que fins ara no comptàvem ” .

I ha afegit : “Hem fet un esforç molt gran des de Catalunya , tant el sector com el Govern per abocar el màxim de recursos possibles en el sector , tot i la situació pressupostària adversa , i per tenir uns nivells d’execució del PDR molt per sobre dels previstos inicialment , precisament amb l’objectiu que no es perdi ni un sol euro dels que poden venir d’Europa per ajudar a millorar el desenvolupament i la competitivitat del nostre sector agrari i ramader .

“Crec que l’acord assolit confirma que des de Catalunya s’estan fent bé les coses , i que ni el Govern ni el sector no renunciaran al que consideren essencial per garantir la viabilitat de l’activitat agroalimentària , la producció d’aliments de qualitat i el reequilibri territorial ” , ha postil · lat Pelegrí .