Facebook    Twitter

Nota informativa de l’Associació Nacional d’Empreses d’Oli d’Orujo d’Oliva

2005
11 febrer 2014
Nota informativa de l’Associació Nacional d’Empreses d’Oli d’Orujo d’Oliva

Crisi al Sector del Orujo d’Oliva

La proposta de paràmetres retributius anunciats pel Govern va en contra dels principis de la competitivitat i del desenvolupament industrial .

Un cop coneguda la proposta d’Ordre Ministerial per la qual s’aproven els paràmetres retributius de les instal · lacions tipus aplicables a les instal · lacions de producció de l’energia elèctrica a partir de fonts renovables , cogeneració i residus , i després del seu estudi i anàlisi profunda , es constata una pèrdua de la retribució per a les empreses orujeras que tenen instal · lacions de cogeneració elèctrica en molts casos superior al 40 %, el que fa inviable la continuïtat d’aquest sector .
Davant aquesta greu situació que pot donar lloc al tancament imminent de moltes empreses orujeras i per la repercussió que tindrà per a un sector estratègic per a Espanya com és l’Oli d’Oliva , així com els problemes mediambientals que suposarà la inexistència d’instal · lacions per a la recollida de la sansa d’oliva procedent de les almàsseres , ANEO ( Associació Nacional d’Empreses d’Oli d’Orujo d’Oliva ) celebrarà aquest proper dijous dia 13 de febrer, una Assemblea General Extraordinària a Còrdova en què informarà els seus associats i s’acordarà la redacció de un document de mínims per a la subsistència del sector , el qual es dirigirà al Ministeri d’Indústria Energia i Turisme , així com al Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient per a la seva presa en consideració .
L’aprovació definitiva en els termes actuals de l’Ordre Ministerial provocarà a curt termini greus perjudicis a les empreses orujeras amb cogeneració , ia mig i llarg termini al conjunt del sector orujero per la caiguda del preu de la biomassa . A més de tot això , es tractarà la problemàtica del sector per l’aplicació del Reial Decret 815/2013 sobre la qualitat de les emissions a l’ atmosfera el 1 de gener de 2015. La posada en marxa del Reial decret provocarà el més que segur tancament de les empreses orujeras que utilitzen la biomassa de pinyolada com a biocombustible .