Facebook    Twitter

Vendre per sota de cost a Portugal tindrà multes de fins a 2,5 milions d’euros

El govern compta amb el suport del sector agrari en la nova llei que prohibeix la venda a pèrdues

OLIMERCA. – La venda a pèrdues en les grans superfícies de la distribució comercial podria arribar a la seva fi a Portugal , després de la modificació legislativa adoptada per l’Executiu i que va entrar en vigor el passat 25 de febrer. Una iniciativa que ha comptat amb el beneplàcit dels agricultors que confien en rebre ara una major protecció .

La norma , que substitueix a una llei de 1993 , clarifica la noció de venda a pèrdues i dificulta la posada en marxa de promocions que afecten directament el preu que perceben els agricultors, segons s’explica en la mateixa disposició .
Les polítiques implantades per la gran distribució per atreure clients i no perdre quota de mercat havien convertit el factor preu com el criteri preponderant per afavorir els consumidors , encara que fos en detriment dels productors .

A més , la nova regulació pretén , així mateix , que el seu àmbit d’acció sigui més ampli i abast totes les àrees del comerç . Amb aquesta modificació legislativa , vendre per sota del preu de cost pot comportar multes fins a 2,5 milions, davant els 30.000 euros que es fixaven com a sanció anteriorment .
Les principals cadenes de supermercats han sortit al pas de la nova llei , i ja han advertit que la seva entrada en vigor posa en risc la seva política de preus baixos i obre la porta a la importació de productes estrangers .

Tant productors com agricultors aplaudeixen en línies generals la decisió de l’Executiu d’avançar en aquesta matèria i actualitzar la seva regulació , i es mostren confiats que els descomptes realitzats al consumidor ” no siguin pagats pels proveïdors ” .