Facebook    Twitter

Primera reunió del comitè de costos de producció d’oliva d’almàssera del COI

PUBLICAT EL 2014.03.06
El president de GEA Westfàlia , Joan Vilar Hernández , i José María Penco , de AEMO , són els sotscoordinadors d’aquest grup internacional d’estudi

OLIMERCA. – El comitè per a l’estudi de costos de producció de l’oliva d’almàssera posat en marxa pel Consell Oleícola Internacional ( COI ) ja ha començat a treballar amb la participació de Juan Vilar Hernández , president de GEA Westfàlia Separator Ibèrica , i de José María Penco , de AEMO , que actuen com sotscoordinadors . Aquest grup de treball va ser creat pel COI el passat mes de desembre amb l’objectiu de realitzar una profunda anàlisi a nivell mundial sobre els costos de producció d’oliva d’almàssera .

De fet , en la primera reunió d’aquest comitè , el grup d’experts ha començat a treballar en un ambiciós , complet i nou projecte amb la finalitat l’anàlisi de costos de producció de l’oliva per a almàssera en els 45 països que produeixen actualment oli d’ oliva en els cinc continents .

Després d’un diagnòstic inicial en què s’han determinat set categories d’olivar segons l’orografia , tipologia o manera de cultiu , el comitè ha elaborat una sèrie de qüestionaris .

Un cop supervisats i consensuats amb 25 experts de diverses nacionalitats , aquests documents han estat enviats a més de 400 contactes dels 45 països , entre els quals es troben productors , associacions de productors , almàsseres , tècnics i centres de recerca. Els resultats obtinguts permetran conèixer de forma detallada els diferents costos i despeses de producció d’oliva d’almàssera a peu de parcel · la.

Joan Vilar Hernández explica que l’objectiu principal d’aquesta anàlisi és arribar a un coneixement exhaustiu de la composició de costos per activitat , etapes , processos i subprocessos de les últimes quatre campanyes .

D’aquesta manera, els olivicultors de tot el món tindran accés a un complet diagnòstic de costos , que els serà especialment útil en el disseny d’estratègies empresarials . “Tots els membres d’aquest comitè de treball estem molt satisfets de la valuosa informació que aquesta anàlisi podrà proporcionar al sector internacional de l’oli d’oliva , ja que serà molt útil per donar suport a la presa de decisions per part dels oliverers “, indica . Aquest comitè ja tindrà en el seu poder els resultats previs en el mes de maig per a la seva posterior anàlisi per part del Consell Oleícola Internacional .

Aquest estudi realitzat per iniciativa del COI serà el més complet , per contingut i representativitat internacional dut a terme en el món . A més , suposa una important eina estratègica de gestió i decisió per al olivicultor , alhora que , llança una informació valuosa i precisa , especialment necessària en èpoques com l’actual on els rangs de competitivitat en els mercats són elevats ” , explica.