Facebook    Twitter

El Govern es farà accionista de Deoleo a Través de la SEPI per què no es vengui a Itàlia

Cerca altres socis per compartir el 31% de les Caixes, que surt a la venda

2014.03.28 AGROINFORMACION

El Ministeri d’Agricultura , Alimentació i Medi Ambient s’està mobilitzant per evitar que Deoleo , la Companyia Espanyola Líder Mundial en el sector de l’Oli , pugui acabar en mans del Fons Strategic Italià ( FSI ) , que presentarà una oferta per la propietària de Koipe i Carbonell al costat de Qatar Holding . El fons sobirà controlat pel govern de Roma i El braç inversor del país arab, present ja a Iberdrola amb una participació gairebé el 10% del capital social , volen quedar-se amb el 31,38% de Deoleo que Tenen a la venda Bankia , Caixabank , BMN i Kutxa . És un paquet que està valorat en Borsa EN 148 Milions d’euros , però que obligaria a llançar DESPRÉS una opa sobre la totalitat. La idea passa per que la SEPI es quedi inicialment en un 20% de Deoleo i vendre l’11,38% restant a un tercer , en lo que s’esquivaria l’obligatorietat de Tenir Que Llançar Una opa Sobre el CENT per cent .

El termini per La presentació d’ofertes vinculants venç el proper dimecres 2 d’abril i serà a partir de llavors QUAN JP Morgan , el banc Que Té el Mandat Per La col · locació d’aquest paquet accionarial , Fassi una primera selecció , Segons informen J. Romera i R. Esteller a www.eleconomista.es .

El FSI i Qatar presentaran lo seva proposta un Través d’IQ Made in Italy Investment Company , vehicle inversor Creat el 2013 perInvertir en Companyies d’Alimentació , moda , turisme i luxe Sota el segell italià I Que Compte Amb uns Recursos Financers de 2.000 Milions d’ euros .

El Govern Cerca Inversors Que No Siguin Italians per acompanyar la SEPI

Davant aquest Moviment , i davant el Temor a que italians i Qatar poden acabar venent a nivell mundial oli espanyol sota marques del País transalpí , el Govern està disposat a que SEPI Entri al capital social , tot i que, segons confirmen fonts properes a l’Operació , S’ESTAN Buscant altres Inversors , fonamentalment espanyols , que poguessin anar de la mà .

” El que s’està estudiant fer amb Deoleo és semblant al que va passar ja el passat mes d’agost a Indra , Quan la SEPI va quedar-sel 20 per cent de la Companyia que va vendre Bankia” , asseguren les fonts consultades per aquest diari .

De fet, la idea passa perque la SEPI es quedi també al voltant del 20% de Deoleo i vengui el 11,38% Restant un, amb el ue s’esquivaria l’obligatorietat de tenir que llançar na opa sobre el cent pper cent . Al marge d’Itàlia i Qatar , la resta de interessats en Deoleo són el gegant americà Bunge i els Fons de Risc de capital PAI , Carlyle , CVC , i Rhône , una gestora porció creada l’inversor italoamericà Robert Frank Agostinelli , molt a prop de José María Aznar .

D’acord amb Les Fonts consultades , qualsevol inversió Que No fora la de l’Estat italià seria ben rebuda per El Govern , per que suposaria un recolzament a la inversió estrangera . En aquest cas , el més probable és que la SEPI no tingués necessitat de entrar en l’accionariat .