Facebook    Twitter

Cañete confia que Dcoop es quedi en el capital de Deoleo

Miguel Arias Cañete
Foto : EUROPA PRESS

MADRID , 11 d’abril ( EUROPA PRESS )

El ministre d’Agricultura , Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete , vol que la cooperativa andalusa Dcoop ( antiga Hojiblanca ) es quedi en el capital de Deoleo després triar aquesta l’oferta del fons nord-americà CVC .

Arias Cañete , en declaracions a la COPE recollides per Europa Press , ha destacat que CVC és un ” fons potent” que amb la seva injecció de capital en Deoleo permetrà reduir deute i millorar les capacitats exportadores de l’oli .

El ministre ha recordat que, tot i l’arribada de CVC , hi haurà un nucli espanyol en l’accionariat de Deoleo gràcies al compromís de permanència que han assumit Unicaja , La Caixa i Kutxabank . A més, el Govern, a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials ( SEPI ) també ” serà present ” a Deoleo , segons ha dit Arias Cañete .

” Confiem que Dcoop es quedi al final en el capital i puguem tenir una presència espanyola en aquesta companyia i beneficiar-nos de la injecció de capital que suposa un fons potent , que pot permetre reduir deute i millorar capacitats exportadores ” , ha subratllat .

A més , Arias Cañete ha reiterat a Onda Cero que la posició del Govern és que ” Deoleo no es desmembri , que mantingui els seus actius , unes marques italianes fantàstiques que té per exportar al mercat nord-americà que és on hi ha valor afegit” .

” Tal com ha quedat o pot quedar configurat , tenim un escenari en què Unicaja , La Caixa i La Kutxa aposten per fer un nucli espanyol . Confio que Dcoop segueixi en aquest nucli dur espanyol , que garanteixi que s’escolti una veu espanyola a una companyia que tindrà el suport financer d’un gran fons per afrontar la seva expansió internacional ” , ha subratllat .

En aquest sentit , ha recordat que el problema de l’oli a Espanya és que el seu potencial de producció és de gairebé dos milions de tones , tot i que el consum interior només arriba a les 600.000 tones , el que obliga a col · locar a l’exterior 1, 4 milions de tones .

” El mercat nord-americà és una bona oportunitat . Pot generar sinergies importants perquè Espanya , que és líder mundial en aquest producte , sigui també líder mundial en exportació ” , ha afirmat .

D’altra banda , el titular d’Agricultura té clar que Deoleo té ” marca per poder exportar ” . “Els italians el que ficaven en les seves ampolles era oli espanyol tota la vida . Si ara una companyia que té el seu domicili a Espanya és capaç d’exportar l’oli espanyol posant també una etiqueta que posi que l’oli és espanyol crec que donem passos endavant ” , ha recalcat .

Més informaciò a: http://www.agroinformacion.com/subcanal/1/agricultura/9/olivar.aspx