Facebook    Twitter

La Taula sectorial de l’oli d’oliva i l’oliva de taula constata un increment de les cotitzacions i un adequat ritme de sortides

Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient

2014.08.01 DADES A 30 DE JUNY

La campanya d’oli d’oliva s’està caracteritzant pel rècord de producció, que se situa en 1.774.200 tones, i el bon comportament de la seva comercialització

La comercialització d’oliva de taula se situa en nivells similars a la campanya anterior

La Taula sectorial de l’oli d’oliva i l’oliva de taula, composta per representants del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i del mateix sector, ha mantingut la seva segona reunió per analitzar les dades de l’actual campanya, que s’està caracteritzant per l’rècord de producció i el bon comportament de la seva comercialització, especialment a través de l’exportació.

Segons s’ha constatat, en les últimes setmanes s’ha produït un increment de les cotitzacions, mentre que es manté l’adequat ritme de sortides, que situen el sector en condicions d’arribar a un equilibri entre els recursos i les sortides de mercat que permeti cobrir les necessitats per a l’inici de la nova campanya.

Durant la reunió de la Taula sectorial s’ha produït un intercanvi d’opinions amb els representants de les principals organitzacions sectorials sobre la proposta de regulació nacional de les organitzacions de productors i les seves associacions, que va presentar el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient a la passada reunió.

Així mateix, s’ha presentat la Guia de Gestió Integrada de Plagues de l’Olivar, recentment aprovada, que ha estat elaborada en el marc del Pla d’Acció Nacional del Ministeri per a l’ús de productes fitosanitaris.

MERCAT DE L’OLI D’OLIVA

Amb dades a 30 de juny, la producció d’oli d’oliva d’aquesta campanya ha ascendit a 1.774.200 tones, el que representa un 187% més que l’obtinguda en la campanya passada, i un 41% superior a la mitjana de les quatre últimes. L’oliva molturada ha estat de 8.756.012 tones, amb un rendiment mitjà del 20,24%.

Les exportacions, amb dades encara provisionals per al mes de juny, es quantifiquen en 805.300 tones, amb un augment del 85% respecte a la campanya anterior i d’un 44% en relació a la mitjana de les quatre últimes. En aquest apartat, la mitjana mensual de sortides d’aquest període ha estat de 89.480 tones. Les importacions, amb dades també provisionals per a juny, s’estimen en 40.400 tones.

D’altra banda, el mercat interior aparent ha assolit la xifra de 431.500 tones, quantitat que suposa un increment del 16 per cent respecte a la campanya passada i d’un 5 per cent respecte a la mitjana de les quatre campanyes precedents. La mitjana mensual de sortides en aquest apartat ha estat de 47.940 tones.

Mentrestant, la comercialització total (mercat interior aparent + exportacions), ha arribat fins a les 1.236.800 tones, fet que suposa un ascens del 53% en relació a la campanya anterior i del 27% sobre la mitjana de les quatre últimes. La mitjana mensual de sortides ha estat de 137.420 tones.

Finalment, el volum total d’existències és de 878.500 tones, que s’incrementa en un 9% respecte a la mitjana de les quatre campanyes anteriors. A les almàsseres s’emmagatzemen 676.200 tones, fet que suposa un augment del 5 per cent respecte a la mitjana de les quatre precedents, mentre que en les envasadores, refineries i operadors se situen altres 202.300 tones.

Visiteu http://aplicaciones.magrama.es/pls/pwao/P_Existencias_almazaras?campana=20132014