Facebook    Twitter

UPA-Andalusia estima Una Producció de 710.318 Tones d’Oli d’oliva

Publicat el 2014.09.16

Amb Una Reducció del 60% menys que la Collita Passada

OLIMERCA. – A escasses setmanes de l’iniciï de la recollida de l’oliva a Andalusia la organització agrària UPA-Andalusia Acaba de fer Una primera estimació xifrant Una Producció d’Oli de 710.318 tones mètriques a Espanya, El Que suposaria una reducció, al respecte dela passada Campanya del 60%.

A Andalusia s’hí Preveu Una Producció de 603.160 tones, UN 59% Menys, sent Jaén la província que més Reducció patiria, fins el 71%, situant-se en les 217.363 Tones. aquestes dades les ha ofert el secretari general, Agustín Rodríguez, a una roda de premsa a on ha desgranat unes estimacions fiables “i reals, amb una variació d’un mes menys deu per cent depenent de la climatologia”, que aportent “Transparència” i són “Lleugerament Superiors” a La Campana de Fa dos anys.

“L’olivera ve esgotada, és per Una Collita Històrica com la passada, i també per que pràcticament no ha plogut a la primavera i, a més, al moment de la floració les Altes Temperatures varen influir negativament”, ha Explicat Agustín Rodríguez. Igualment , bona part de l’oliva de taula va anar a molí com conseqüència d’uns preus en origen bastant raonables i millors en oli que en oliva, Per Això Hi haurà Més Producció d’oliva de taula per oli que per verda, particularment en la Varietat Hojiblanca.

El secretari general d’UPA-Andalusia ha apuntat, Per altre Costat, que en la producció estimada les EXISTÈNCIES D’Oli Que puguin quedar a final de la present campana , al voltant de les 450,000-475,000 Tones, la disponibilitat d’li Per La Propera campanya seria de 1.200.000 Tones approxidament. “Si comparem AQUESTES previsions amb la actual campanya, en la que Que tenim que ecordar que el mercat interior i Les exportacions sumarana entorn de 1.600.000 Tones, teòricament faltaran EXISTÈNCIES D’Oli en Comercialització”, ha assegurat.

AIXÒ PORTA ens Pensar en un començament primerenc de la collita, “donat Que els Preussón bastant raonables i marcaràn el Començament de Campanya”. A més, Agustín Rodríguez ha conclòs en Que s’espera, UNA COLLITA “D’elevada qualitat” I Que els preus, que s’han RECUPERAT conseqüèncias de les males previsions de Producció, “no són el problema, sinó el marge de beneficis, PERQUÈ el Preu mig final que paga el consumidor tant al mercat nacional de Com a Las Exportacions, Supera els 4,5 euros per litre. Un Desequilibri que ha de corregir la Llei de la Cadena Alimentària “.

Per Darrer, ha reconegut Que “Ara com ara, l’únic Instrument Eficaç per Garantir Les Collites, sobre TOT tenint en Compte La Baixa Producció Que s’espera En Aquesta campanya, és Contractar el Segur Agrari”, Pel Que fa una rida als agricultors per que augmenti la contractació, que ACTUALMENT NO A Arriba el 11%.