Facebook    Twitter

La Producció Mundial de Oli d’oliva caurà aquesta Campanya el 20%


Publicat el 2014.09.22
Segons Dades Elaboradess Per GEA Westfàlia Separator Ibèrica la Producció Mundial d’Oli d’oliva rondarà els 2,6 MM De Tones

OLIMERCA. – La producció OLEICOLA MUNDIAL arribarà a 2.618.000 Tones mètriques en la imminent Campanya 2014/2015 , Segons l’Informe Elaborat Per El Centre Internacional d’Excel • lència per l’Oli d’Oliva de GEA Westfàlia Separator Ibèrica.

Espanya registrarà Una Caiguda de la Producció del 47% respecte a l’anterior campanya, ja Que produirà Unes 960.000 Tones, El Que suposarà el 36% de l’Oferta Internacional d’Oli d’Oliva. La Campanya Passada, l’olivar espanyol va suposar el 55% del total de de la Producció Mundial d’Oli d’oliva amb un total de 1,8 Milions. Aquestes Dades es deuen al Important Descens de la Producció Previst en Zones de com la província de Jaén.

Una de les novetats més significatives d’aquest estudi és l’important increment de Producció d’Itàlia, que arribarà a les 450.000 Tones gràcies al bon Estat dels Cultius en les Zones de Puglia, Abruços, Ombria i Campània. D’aquesta forma, Itàlia augmentariala Producció d’Oli d’Oliva un 15% respecte a l’anterior campanya, que no va aconseguir Xifres Molt elevades.

Una cosa semblant passarà a Grècia Que, després de diversos Exercicis de Caigudes, millorarà les seves Xifres gràcies a les bones previsions de Collita en Regions com Laconia, Creta i Kalamata. L’increment de Producció respecte al Passat Any rondarà el 18 per cent.

Menor Collita al Marroc, ESTATS UNITS i Xile.

No obstant això, les previsions apunten a una Tendència a la baixa en countries com Marroc, on s’hi Preveu un Descens de la Producció superior al 25%, Sobre Tot per la pèdua de part de la Collita a causa de la pertinaç Sequera en les àrees de Marrakech i Beni Metal. Una cosa similarpassa en Estats Units, Nova Zelanda, i Xile, on s’hi produiran descensos en la Producció de 19, 25 i 12 Per Cent, respectivament. La causa és en tots els assos fill dels factors climatològics, Com La Falta de pluges al Sud de Califòrnia, la severa Sequera Que ha Regnat a l’illa Sud de Nova Zelanda, o l’Absència de pluges al Nord de Santiago de Xile.

Tunísia i Turquia mantenen produccions en línia amb L’última Campanya i, Portugal encanvi millorarà la Producció Per La Situació de la plena expansió de Cultiu Que Experimenta, i tindrà un increment del 5%.

En quant a les existències al Mercat espanyol, atès Que La Campanya a Portugal s’avançarà a mitjans d’octubre Per L’Absència de pluges, s’spera Que Ronde les 200.000 o 300.000 Tones. Joan Vilar Hernández, president de GEA Westfàlia Separator Ibèrica, explica que és una xifra considerablement baixa comparada amb Altres Exercicis.Ho causa principalment l’Evolució de les Exportacions Que, amb Una mitjana de 150.000 Tones Per mes, superaran Per Primera Vegada en la Història El Milió de les tones mètriques.

Tendència a l’alça dels preus.

Pel Relatiu als Preus en origen, Vilar deixa clar que “els Preus en origen seguiran Una Tendència alcista Fins al Començament de la Campana a Portugal, El que succeirà en Unes dues Setmanes. À partir de llvors, si la Tendència de l’Oferta es ratifica, s’haurien de mantenir , Després de caure Entre un 5 i 15%, entre els 2,2 i 2,5 euros Per quilo “, indica.

En termes Generals, L’Oferta es veurà afectada pel que fa a la Campanya Passada En Un 21%. Passa el mateix tant si es sumen tant L’Oferta previsible com les existències que previsiblement estaran disponibles a mitjans d’octubre. D’aquesta forma, durant La Campana 2014/15, Hi haurà una Oferta global d’Oli d’Oliva al mon un 20% inferior a l’anterior.

En Quant a les Zones de Producció d’Oli d’Oliva, el planeta Compta actualment amb 47 Països Productors després de les recents incorporacions d’Armènia i Namíbia. Per L’Altre Costat, el Producte es consumeix en 110 paisos, i els Majors Consumidors Globals són Itàlia, Espanya, Grècia i estats units.