Facebook    Twitter

Sanció d’un milió d’euros per pràctiques abusives o per incomplir la llei alimentària

06/02/2015 AGROINFORMACION
El Govern aprova, a instàncies del Magrama, els últims decrets sobre la AICA

Sanció d’un milió d’euros per pràctiques abusives o per incomplir la llei alimentària

La ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, Isabel García Tejerina, ha avançat que els incompliments reiterats de la llei de millora de la cadena alimentària i les pràctiques abusives poden rebre sancions de fins a un milió d’euros. Així ho ha explicat en roda de premsa García Tejerina, després de participar en el Consell de Ministres, en una compareixença en la qual ha tornat a reiterar que els incompliments “no li sortiran gratis” a cap operador de la cadena alimentària. El Consell de Ministres ha publicat els dos últims reials decrets que tanquen el desenvolupament de la llei de millora de la cadena alimentària, que fan referència a aspectes com el registre estatal de bones pràctiques comercials i sobre el règim de controls que aplicarà la nova agència AICA.

García Tejerina ha valorat que amb els reials decrets aprovats es culmina una regulació que permetrà millorar la competitivitat de tots els operadors que intervenen en la cadena alimentària, i que ja generen entre el 8,4% i el 9% del PIB espanyol, amb 88.000 milions d’euros i 2,5 milions d’ocupacions.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha indicat en la roda de premsa que el Govern ha realitzat un informe sobre l’evolució el sector i la indústria alimentària a Espanya, de cara a la valoració de la llei, i s’han aprovat aquests dos reials decrets per millorar el seu funcionament.

Ha recordat que és la primera vegada que el Govern, a instàncies del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, regula específicament les relacions comercials entre les empreses que formen part de la cadena alimentària.

Dos elements “clau” per als controls de la AICA

S’han publicat “dos elements clau”, segons la vicepresidenta, per al desenvolupament de la llei, relatives al registre estatal de bones pràctiques comercials i sobre el règim de controls que aplicarà l’Agència d’Informació i Control Alimentaris (AICA), respectivament.

D’altra banda, el Govern ha realitzat la primera valoració sobre els danys que estan ocasionant els temporals, especialment en la cornisa cantàbrica, els Pirineus i zones de l’interior d’Espanya.

L’objectiu, segons la vicepresidenta, és que el Govern pugui posar-se “som-hi” quan remeti el temporal per atendre a les necessitats dels afectats per aquests danys.