Facebook    Twitter

Millora el preu d’exportació per a l’oli d’oliva

Malgrat que el volum exportat ha disminuït en un 20%, el preu mitja d’exportació ha millorat un 37%.

 

02/06/2015 – OLEOREVISTA

 

Segons l’informe mensual de comerç exterior del mes de març, publicat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient,  les exportacions del sector agroalimentari i pesquer van arribar als 3.999.000 d’euros, amb un augment del 11,1% respecte al mateix mes de l’any anterior. Per la seva banda, les importacions van suposar 2.890 milions d’euros, de manera que es va generar un saldo de 1.109 milions, una millora del 11,5% interanual en relació amb el mateix mes de l’any anterior.

Pel que fa als últims dotze mesos, d’abril 2014 a març 2015, la participació del sector agroalimentari i pesquer en el conjunt del comerç exterior espanyol suposa el 17% en exportacions.

Segons l’anàlisi per sectors, respecte al març de 2014, el subsector agroalimentari transformat ha millorat les seves exportacions amb un increment del 11,2%, degut principalment a l’exportació d’oli d’oliva. Per la seva banda, en aquest subsector les importacions han crescut un 5,8%, on els productes més significatius són la resta d’olis vegetals, formatges i oli d’oliva.

Concretament, dins del grup d’olis i greixos s’aprecia un augment del valor d’exportació de l’oli d’oliva, tot i que el volum exportat disminueix en un 20%. Segons l’informe del Magrama, això es deu al fet que els preus d’exportació que s’estan aconseguint són superiors. El preu mitjà d’exportació per a l’oli d’oliva ha millorat un 37% (fins 3,13 € / kg).

Pel que fa al principal destí de les exportacions, Itàlia continua liderant el rànquing, tot i que les exportacions han disminuït lleugerament en un 5%; en segon lloc es troba Portugal, on s’han incrementat en un 18%. En tercers països destaca l’augment en el mercat de Japó, amb un 29%.