Facebook    Twitter

Obert el termini d’inscripció per EVOOLEUM, el concurs internacional a la qualitat dels olis d’oliva verges extra

Des del dia 25 i fins al 25 de gener es poden enviar les mostres per participar en el certamen.

2015.11.25 – OLIMERCA

El concurs internacional EVOOLEUM WORLD’S Top100 EXTRA VIRGIN OLIVE OILS, impulsat per Mercacei i AEMO, ja està en marxa. Fins el 25 de gener de 2016 els productors individuals, associacions de productors i empreses productores de tot el món podran enviar els seus olis d’oliva verges extra de la campanya 2015/16 per participar en un certamen que elegirà els 100 millors olis del món. Aquest concurs neix amb la pretensió de convertir-se en el millor i més rigorós concurs internacional a la qualitat dels olis d’oliva verges extra.

Però això no és tot. Els 100 millors Olis d’Oliva Verges Extra del món, ordenats segons la puntuació obtinguda en el Concurs, es presentaran a la Guia EVOOLEUM. WORLD’S Top100 EXTRA VIRGIN OLIVE OILS, editada en anglès i de periodicitat anual, que serà distribuïda en els principals certàmens i fires internacionals del sector oleícola i gastronòmic, així com en establiments gourmet i delicatessen, llibreries, grans superfícies i punts de venda especialitzats repartits per els cinc continents.

El Concurs EVOOLEUM WORLD’S Top100 EVOOs comptarà amb dos factors diferencials: unes bases que garanteixen el més objectiu, rigorós i independent procés de valoració i classificació de les mostres; i un Panell de Tast format pels més prestigiosos experts a nivell internacional.

Les diferents categories establertes en el concurs permetran al consumidor conèixer quins són els millors Olis d’Oliva Verges Extra del món atenent a les seves característiques organolèptiques, origen, varietats d’oliva, Denominació d’Origen Protegida o packaging, sense oblidar els olis ecològics.

Així, es concediran premis al Millor Oli d’Oliva Verge Extra, que serà aquell que obtingui major puntuació absoluta; EVOO TOP 3, els tres millors Olis d’Oliva Verges Extra en puntuació absoluta; Millor Fruitat Verd i Millor Fruitat Madur (segons la categoria de fruitat); Millor Fruitat Intens, Millor Fruitat Mitjà i Millor Fruitat Lleuger (segons la intensitat de fruitat); Millor de cada país (en funció de la procedència); Millor Monovarietal; Millor Hemisferi Sud i Millor Hemisferi Nord; Millor Oli Ecològic a les categories de Fruitat Intens, Mitjà i Lleuger; Premi Especial a la Millor Denominació d’Origen Protegida, que serà aquella que els seus tres millors olis sumin més punts que la resta de DOPS; i Premi al Millor Packaging, que concedirà medalles d’Or, Plata i Bronze en les següents categories: Millor Disseny Olis d’Oliva Verges Extra Premium (segment gourmet), Millor Disseny Innovador i Millor Disseny Gamma Retail (olis destinats a la seva venda en lineals).

Els Olis d’Oliva Verges Extra presentats hauran de provenir d’un lot d’almenys 2.500 litres i el candidat haurà de mantenir l’oli a les seves instal·lacions fins almenys 30 dies després del tancament de la convocatòria del concurs. Cada candidat podrà presentar una única mostra per cada marca comercial o tipus d’oli.

Com inscriure

El Concurs compta amb una web pròpia amb versions en espanyol i anglès, www.evooleum.com. En ella els interessats podran trobar informació detallada sobre el certamen i les bases del concurs, així com la fitxa d’inscripció i la composició del Panell de Tast.