Facebook    Twitter

Tunísia ratifica el nou Conveni Internacional de l’Oli d’Oliva

El nou conveni es matindrà fins al 31 de desembre de 2016

2016.09.02 – OLIOMERCA

L’ambaixador de Tunísia a Espanya, Wacef Chiha, va presentar el passat 31 d’agost al director executiu del Consell Oleícola Internacional (COI), Abdellatif Ghedira, una còpia dels instruments de ratificació del nou Conveni Internacional de l’Oli d’ oliva i les Olives de Taula, que va aprovar el passat 2015 la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament (UNCTAD) i que entrarà en vigor l’1 gener 2017.

Per la seva banda, el director executiu del COI va animar a altres països membres d’aquest organisme a ratificar, acceptar o aprovar el nou acord mitjançant el dipòsit dels instruments corresponents en poder del dipositari abans de l’1 de gener de 2017, amb la finalitat que pugui entrar en vigor en la data prevista.

Claus del nou conveni

Aquest nou text, que es mantindrà fins al 31 de desembre de 2026, té en compte l’evolució d’aquest cultiu i de la indústria de l’oli d’oliva en el món i reafirma el paper del COI com a centre mundial de documentació i difusió d’informació sobre l’olivera i els seus productes i com a fòrum per a la indústria oleícola.

També posa èmfasi en l’estandardització de la legislació nacional i internacional sobre les característiques físiques, químiques i organolèptiques dels olis d’oliva, els olis d’orujo d’oliva i les olives de taula per tal d’evitar obstacles en el comerç.

En comparació amb els anteriors, el nou acord, segons el COI, és “més” simple, racional i condensat “. A més, persegueix facilitar la participació dels països importadors i compta amb un sistema modificat per al càlcul de la distribució de les quotes de participació, per tal d’animar els països consumidors a que s’uneixin.